Second Meeting of CCC
27.10.2017
Ditën e premte, dt. 27 tetor 2017, EducationUSA Albania organizoi takimin e rradhës së Competitive College Club. Tema e takimit ishte: Arsimi i lartë në ShBA. Të ftuar për të folur për temën ishin: Stephanie Smith, këshilluese e Tirana International School dhe Alex Patterson, përfaqësues i kolegjit Snow, në Utah.
Stephanie foli mbi kolegjet e arteve liberale që do të thotë studimi i një shumëllojshmëri disiplinash si p.sh., shkenca, arte, biznes, histori, etj, ndërsa Alex foli mbi kolegjet dy vjeçare, programin 2+2 dhe për kolegjeve dhe universiteteve katër vjecare si dhe dallimin midis tyre. Ata, gjithashtu, ju përgjigjën pyetjeve të anëtarëve të klubit mbi këtë temë.

On October 27, EducationUSA Albania organized the CCC session. The topic was on Higher Education System in U.S. The guest speakers were Stephani Smith who is the school counselor of the TiS and Alex Patterson who represented the Snow College in Utah.
Stephanie talked about the liberal arts colleges while Alex talked about community colleges, 2+2 colleges and 4 years higher institutions. They answered the questions that the CCC members asked.